Hi Food lover…

Buat kamu para pecinta dim sum, chinese food khususnya masakan Kanton, kamu harus coba mampir nih ke restaurant terbarunya Mandarin Oriental Jakarta namanya Li Feng.

Li Feng yang terletak di lantai 2 di dalam Hotel Mandarin Oriental Jakarta ini menyajikan masakan kanton authentic dengan suasana yang sarat budaya. Interior di restoran ini pun terlihat sangat apik, elegant dan unik. Pasalnya, interior di restoran Li Feng ini terinspirasi oleh sejarah pelayaran dan perdagangan rempah – rempah antara Cina dan Jakarta lama a.k.a Batavia, yang tercermin dalam glass art, lukisan yang ada di dinding dan ceiling light sculpture yang dibuat menyerupai ombakl lautan. 2016_0924_11363000-011

Di restoran Li Feng ini, Mandarin Oriental Jakarta bekerja sama dengan Chef Berbakat dari China yaitu Chef Fei. Chef Fei adalah salah satu chef muda ternama di China yang sudah menghasilkan banyak sekali kreasi-kreasi iconic salah satunya Swan Dumpling yang ada di restorannya sendiri yang terletak di Mandarin Oriental GuangZhou. Chef fei juga sudah memenangkan berbagai penghargaan termasuk The Best Chef in China 2016.

2016_0924_11333000-011 2016_0924_11380100-011

Kolaborasi antara Chef Fei Dan Chef Loy – Executive Chinese Chef Mandarin Oriental Jakarta ini menghasilkan menu – menu spektakuler yang bisa kita nikmati di Li Feng Jakarta beberapa diantaranya adalah : Deep- Fried swan dumpling with Black pepper Duck Meat, Imperial Kung Fu soup, Sauteed Beef with Szechuan pepper and chili, dan Braised Hele Crab with japanese Rice in Hoisin sauce.

Berikut Beberapa Rekomendasi Menu yang bisa kamu coba di Li Feng jakarta Ini :

 

Crispy Fish Skin with Saled Egg Yolk – IDR 68K

Gilaaa, Myfoodfairytales suka banget sama Appetizer satu ini… Crispy dan saus salted eggnya itu benar – benar bisa membuat kamu super duper ketagihan… Kalo biasa ditempat lain Kerupuk kulit ikan ini masih berbau, di Li Feng ini kulit ikan ini benar – benar tidak berbau amis dan enakk banget… must try…must try…must try banget ya…

2016_0924_11570600-011 2016_0924_11515000-011

 

Swan Dumpling with Black Pepper Duck Meat – IDR 89 K (6 pcs)

Menu Iconic satu ini tidak boleh terlewatkan pada saat kamu mengunjungi restoran ini, Swan dumpling ini adalah dumpling yang di goreng dan berisikan daging bebek lada hitam.. Rasanya crispy dan enak. Dan menurut myfoodfairytales mungkin bila isi daging bebeknya lebih banyak atau kulitnya ditipiskan sedikit akan terasa lebih sempurna.

2016_0924_12104900-021 2016_0924_12193100-011

 

Sweet & Sour Chicken with Pineapple and Black Pepper – IDR 98K

seperti namanya Sweet and Sour, rasanya memang asam manis, daging ayamnya pun sangat empuk dan juicy  dan kamu bisa merasakan perpaduan rasa dari nanasnya yang menyegarkan dan tidak membuat kita eneg. Dan jangan lupa presentasi Sweet and sour chicken with Pineapple and Black Pepper ini juga sangat unik, karena plattingnya dibuat seperti Api unggun, dimana diatasnya itu adalah gulali… Unik kan…

2016_0924_13120200-011

 

Braised Hele Crab with Japanese Rice in Hoisin Sauce – IDR 218K

Hidangan ini lebih mirip seperti Nasi goreng, hanya saja bumbu utama yang digunakan dihidangan ini adalah saus hoisin. Texturenya memang agak sticky seperti layaknya nasi jepang, kamu pun bisa menemukan daging kepiting yang berlimpah didalam nasi ini. Namun sayangnya karena masih ada beberapa potongan kepiting yang dimasukkan kedalam hidangan ini, memakannya pun akan sedikit berantakan.. Jadi Buat kamu yang ga suka makan yang makanan yang susah, mungkin kamu akan sedikit kesulitan dalam menikmati hidangan ini 🙂 Tapi overall Nasi ini enak dan ini adalah salah satu hidangan yang memang kamu musti coba…

2016_0924_131746002-011

 

Sauteed Beef with Szechuan Pepper and Chili – IDR 378K

OMAIGAD, hidangan satu ini membuat Myfoodfairytales jatuh cinta, pasalnya daging yang ada disini bener – benar empuk, dengan rasa manis, asin dan sedikit rasa pedasnya membuat semua perpaduan itu menjadi hidangan yang sempurna.

2016_0924_13041300-011

 

Imperial Kung Fu Soup – IDR 148K

( Stewed Chicken and Quail with Matsutak, Cordyceps flower and Dried longan)

Presentasi Sup satu ini terbilang unik, karena sup ini dihidangkan menggunakan Teko dan gelas layaknya Chinese Tea … Cara makannya pun unik, kita bisa menikmati dagingnya menggunakan sendok yang diambil dari dalam teko, sedangkan untuk kuahnya bisa kita tuang ke gelas seperti layaknya orang minum teh… Kuah herbalnya pun berasa, tapi tidak pahit ya. Nah pokoknya kalau kamu ke Li Feng restoran jangan lupa untuk pesan soup  ini ya…

2016_0924_12372400-011 2016_0924_124017003-011

 

Spicy XO Scallop dumpling – IDR 32 K ( 3 pcs ) & Squid Ink, Seafood and Fish Roe Dumpling IDR 32K ( 3pcs)

Dumpling ini masing – masing mempunyai cita rasa yang berbeda, namun keduanya adalah menu dimsum yang harus kamu coba di Li Feng karena masing – masing mempunyai keunikannya sendiri. Kulitnya tipis, fresh dan juicy, dan perfect seasoning…

2016_0924_12102000-011

 

LAST BUT NOT LEAST…. DESSERT!

 

Three Dessert Platter – IDR 118K

( Deep fried Glutinous Rice dumpling with frog jelly and coconut milk, Blueberry snow skin dumpling and Chilled mango with Pomelo sago Cream)

Dessert ini memang mirip seperti dessert yang ada di Restoran Jiang, Mandarin Oriental GuangZhou, Gimana ga mirip, yang menciptakannya Chefnya sama 🙂 … Cara makannya pun harus dari Kiri ke Kanan agar semua rasanya perfect, mulai satu persatu dari Deep friewd glutinous rice dumplingnya dulu, baru beralih ke Blueberry snow skin dumpling, nah ini kurang lebih seperti mochi hanya saja isian blueberrynya itu benar – benar mebuat kita ketagihan, Setelah kita menghabiskan kedua itu barulah kita beralih ke Chilled Mango dengan rasa yang agak asam – asam manis untuk membuat palet kita kembali segar setelah menikmati makanan yang manis… overalll dessert ini benar0 benar seimbang dalam hal rasa… YUMMM!

2016_0924_135220002-011

 

Overall Makanan di Li Feng ini Enak – Worth to try … Dekornya indah, tempatnya pun nyaman, Satffnya ramah dan terlatih, Harganya Reasonable Banget… Jadi silahkan dicoba deh guys biar tidak penasaran…

Li Feng restoran ini buka setiap harinya untuk makan siang dan makan malam. Restoran ini pun menawarkan3 private dining room yang elegant, yang merupakan tempat yang sempurna untuk mengadakan private dining bersama keluarga ataupun rekan rekan kerja anda.

Untuk info lebih lanjut silahkan menghubungi +62 (21) 2993 8825 atau mojkt-lifeng@mohg.com atau kunjungi langsung http://www.mandarinoriental.com/

LOCATION : LI FENG RESTAURANT
Mandarin Oriental Hotel Jakarta Level 2
Jalan M.H Thamrin – Jakarta Pusat – Indonesia

 

30 comments on “NEW! Li Feng Jakarta by Mandarin Oriental
  1. high-end jeans berkata:

    Sweet blog! I found it while surfing around on Yahoo
    News. Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News?

    I’ve been trying for a while but I never seem to get there!
    Many thanks

  2. coupons online berkata:

    Right here is the perfect web site for anyone who hopes to understand this topic.

    You know so much its almost tough to argue with you (not that I personally will need
    to…HaHa). You certainly put a new spin on a subject which has been written about for decades.
    Great stuff, just great!

  3. handbags updated berkata:

    Very nice post. I just stumbled upon your blog
    and wished to say that I have truly enjoyed browsing your blog posts.

    In any case I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!

  4. Appreciate this post. Let me try it out.

  5. hi!,I like your writing so a lot! proportion we be in contact
    extra approximately your post on AOL? I need a specialist on this house
    to solve my problem. Maybe that’s you! Looking forward to peer you.

  6. I am genuinely grateful to the holder of this website who has shared this great piece of
    writing at at this place.

  7. price reduction berkata:

    Helpful information. Fortunate me I discovered your site by accident,
    and I’m shocked why this coincidence didn’t took place in advance!
    I bookmarked it.

  8. Great post. I was checking constantly this weblog and I’m inspired!
    Very useful information specifically the ultimate section :
    ) I take care of such information much. I was seeking this particular
    info for a very lengthy time. Thanks and best of luck.

  9. mens thong berkata:

    Unquestionably believe that which you said.
    Your favorite reason appeared to be on the web
    the simplest thing to be aware of. I say to you, I certainly get annoyed while people think
    about worries that they plainly do not know about. You managed to hit the
    nail upon the top and also defined out the whole thing without having side-effects , people could take
    a signal. Will likely be back to get more. Thanks

  10. Fantastic site. A lot of useful info here. I am sending it
    to some buddies ans additionally sharing in delicious.
    And certainly, thanks in your effort!

  11. Nice blog! Is your theme custom made or did you download it
    from somewhere? A theme like yours with a few simple tweeks would really make
    my blog shine. Please let me know where you got your design. With thanks

  12. Ahaa, its fastidious dialogue concerning this
    piece of writing here at this blog, I have read all that, so at this time me also commenting at
    this place.

  13. Yes! Finally someone writes about fragrance releases.

  14. minecraft berkata:

    If you would like to obtain much from this paragraph then you have to
    apply these techniques to your won webpage.

  15. minecraft berkata:

    What a material of un-ambiguity and preserveness of precious knowledge concerning unexpected feelings.

  16. minecraft berkata:

    Hi I am so grateful I found your site, I really found you by accident, while I was browsing on Google for something else, Regardless I am here now and would just like to say kudos for a marvelous post and a all round entertaining
    blog (I also love the theme/design), I don’t
    have time to look over it all at the minute
    but I have bookmarked it and also added in your
    RSS feeds, so when I have time I will be back to
    read a great deal more, Please do keep up the fantastic b.

  17. tinyurl.com berkata:

    Every weekend i used to pay a visit this web page, for the reason that
    i wish for enjoyment, since this this site conations in fact good funny data too.

  18. tinyurl.com berkata:

    Thank you a bunch for sharing this with all people you
    actually know what you’re speaking approximately! Bookmarked.
    Please also visit my site =). We will have a hyperlink trade contract between us

  19. minecraft berkata:

    I loved as much as you’ll receive carried out right
    here. The sketch is tasteful, your authored material stylish.
    nonetheless, you command get got an shakiness
    over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again as exactly the same nearly a lot
    often inside case you shield this hike.

  20. minecraft berkata:

    Thanks for the marvelous posting! I definitely
    enjoyed reading it, you might be a great author.I will
    ensure that I bookmark your blog and will often come back sometime soon. I want to encourage continue your great posts, have a nice evening!

  21. minecraft berkata:

    It’s actually a cool and helpful piece of info. I’m happy that you simply shared this useful information with us.
    Please stay us informed like this. Thank you for sharing.

  22. minecraft berkata:

    Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it.
    Look advanced to more added agreeable from you!

    By the way, how could we communicate?

  23. minecraft berkata:

    I truly love your blog.. Pleasant colors & theme. Did you build this site yourself?
    Please reply back as I’m hoping to create my own site and would
    like to know where you got this from or exactly what the
    theme is named. Kudos!

  24. Thanks , I’ve recently been searching for information approximately this subject for ages and yours is the best I’ve discovered so far.

    But, what concerning the conclusion? Are you certain concerning the source?

  25. Do you mind if I quote a couple of your articles as long as I provide credit and sources back to your blog?
    My blog site is in the very same area of interest as yours and my users would really benefit from some of the information you present here.
    Please let me know if this okay with you. Many thanks!

  26. minecraft berkata:

    Hey there would you mind stating which blog platform you’re working
    with? I’m looking to start my own blog in the near future but
    I’m having a hard time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
    The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique.
    P.S Sorry for being off-topic but I had to ask!

  27. minecraft berkata:

    These are truly wonderful ideas in regarding blogging.
    You have touched some nice things here. Any way keep up wrinting.

  28. minecraft berkata:

    I love your blog.. very nice colors & theme.
    Did you create this website yourself or did you hire someone to do it for you?

    Plz reply as I’m looking to design my own blog and would
    like to know where u got this from. thanks a lot

  29. minecraft berkata:

    I couldn’t refrain from commenting. Exceptionally well written!

  30. minecraft berkata:

    I was recommended this web site through my
    cousin. I am not sure whether or not this publish
    is written through him as nobody else recognize such precise approximately my difficulty.
    You’re incredible! Thanks!

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *